kunnen gedachten de realiteit beinvloeden? test

Moderators: Michel Uphoff, Jan van de Velde

Gebruikersavatar
Berichten: 2.203

Re: kunnen gedachten de realiteit beinvloeden? test

tempelier schreef:
zo 20 okt 2019, 14:00
het aantal wisselingen is per dag niet precies het zelfde.
Dit wordt door computers op het einde van de dag bijgesteld.
Wisselingen waarvan?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 11.829

Re: kunnen gedachten de realiteit beinvloeden? test

Professor Puntje schreef:
zo 20 okt 2019, 13:52
Aan ons om al dergelijke bezwaren te verkennen. Wat vergezocht maar goed hier nog eentje:

Het zou kunnen zijn dat de netspanning of de atmosferische omstandigheden op verschillende dagen van de week ietsjes verschillen wat (afhankelijk van het type random generator) van invloed zou kunnen zijn op de verkregen uitkomsten.
Niet echt - het enige dat van belang is is dat je voldoende entropie in je random generator hebt, bijvoorbeeld verkregen uit thermische ruis, radioactief verval, radio-ruis ontvangen door een antenne, allerlei andere bronnen en liefst een combinatie van zoveel mogelijk. Je kunt deze entropie uitdrukken in bits per seconde.

Wat een random-generator vervolgens normaliter doet is dit signaal door een barrage aan logica sturen waardoor de uitkomst gelijk verdeeld raakt (als je een getal van 0 tot 9 'vraagt' krijg je gemiddeld even vaak 0, 1, 2, ... 9 als utkomst, ook als brond van je entropie helemaal niet zo variabel is (bijvoorbeeld een waarde tussen 200 en 210 cpm radioactief verval).

Reageer