zwart gat maken

Moderators: Michel Uphoff, jkien

Berichten: 43

Re: zwart gat maken

Xilvo schreef: za 06 nov 2021, 20:28 Natuurlijk niet. Dat weet je toch wel?
Waarom kunnen staande golven niets communiceren?

Gebruikersavatar
Berichten: 2.340

Re: zwart gat maken

Voor communicatie heb je modulatie nodig. Welke soort van modulatie ga je gebruiken in geval van een staande golf?

Berichten: 1.247

Re: zwart gat maken

MartijnBril schreef: za 06 nov 2021, 20:37 Bovendien is het inwendig veld virtueel, zoals om elke bol-symmetrische massa heen. Er zijn geen reeele gravitationele golven. Wel virtuele. Maar hier treden we in het gebied van de quantum gravitatie. Noch om de schil heen, noch binnen in ontstaan reeele zwaartekrachts golven.
Velden zijn niet reëel of virtueel. Virtuele deeltjes zijn wiskundige boekhoudmiddelen om perturbatieve betekeningen te doen. Wat virtuele gravitatie golven zijn is me dan ook een raadsel.

Berichten: 43

Re: zwart gat maken

Dat is hoe het overgrote deel van de physici idd denkt. Dat maakt reële deeltjes een mathematisch object net zo goed. De populaire kijk op fluctuerende virtuele velden is een kort-levend paar deeltjes. Een fluctuatie omvat natuurlijk veel meer. Net zoals een excitatie veel meer omvat dan het populaire beeld van een puntdeeltje dat met een vaste relatie tussen energie en momentum ($E^2=p^2+m^2$, c=1) door het vacuum reist. Een virtueel paar is niet letterlijk virtueel (dan zouden we reëele deeltjes eveneens virtueel moeten noemen!). Met virtueel wordt slechts bedoeld dat er geen vaste relatie tussen E en p is. En dat is lastig voor te stellen!

Berichten: 43

Re: zwart gat maken

wnvl1 schreef: zo 07 nov 2021, 08:52 Voor communicatie heb je modulatie nodig. Welke soort van modulatie ga je gebruiken in geval van een staande golf?
De staande golf oscilleert. Maar blijft op zijn plek. Het is een virtuele vlakke 3d golf in het inwendige van de schil die nodig is, om overal daarbinnen de coordinaat-tijd, uniform langzamer te laten verlopen zonder de ruimtelijke coördinaten te beïnvloeden (natuurlijk zou je ook de ruimtelijke coördinaten uniform kunnen laten varieren en het tijdsverloop gelijk laten).

Op een of andere manier MOET er door de schil met het interieur gecommuniceerd worden. Dat kan alleen dmv ZG. Door virtuele GW.

Berichten: 43

Re: zwart gat maken

Gast044 schreef: vr 23 okt 2020, 07:03 Nja.
Wat is het gevolg? Het ene moment is er niks aan de hand, het volgende moment is de waarnemer opeens het centrum van een zwart gat.
De sterren komen op de waarnemer af mocht deze bestendig zijn tegen de steeds groter wordende druk. Maar haar toekomst is naar binnen gericht en houd in het centrum zijnde dus meteen op te bestaan.
Wanneer gaat de persoon merken dat hij in een zwart gat zit?

. (Bloody insomnia af en toe 😔.)
Op het moment dat alle materie in het centrum van de schil aankomt zul je natuurlijk iets voelen. Dit gebeurt in een eindige tijd, en in de klassieke AR zal er letterlijk een gat in de ruimte ontstaan. In het oneindige weliwaar, maar het blijft het oneindige, vanuit ons bezien. Als het gat gevormd is zal alle verder invallende materie te bevriezen op de horizon, terwijl in het inwendige de materie gewoon naar het gat valt. Op de horizon vindt verstrengeling plaats zodat the informatie over de invallende materie niet verloren gaat.

Een vreemd feit:

Vanuit ons gezien duurt het eeuwen, miljarden jaren, voordat een ZG verdampt is, vanuit het binnen gezien gebeurt dit in een korte flits. Dus als ik er nu inval, kom ik er miljarden jaren later virtueel niet verouderd uit. Kweenie of ik kan bestaan als Hawking straling die milarden jaren is uitgezonden...

Reageer