Hoe worden strandtassen gemaakt?

Moderators: jkien, Xilvo

Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 22

Hoe worden strandtassen gemaakt?

Dit is een gesponsorde bijdrage.
Als je een dagje naar het strand gaat, is een strandtas natuurlijk ontzettend makkelijk. Naast dat ze ook ontzettend leuk staan en je outfit compleet maken, zijn ze ook vanuit praktisch oogpunt ontzettend handig. Vooral wanneer je kiest voor een strandtas met rits. Zo kan het zand er bijvoorbeeld niet inwaaien en hoef je ook niet bang te zijn dat je iets verliest. Ondanks het feit dat we overal strandtassen zien, is het productieproces wel compleet anders dan een ‘normale’ tas. In dit artikel nemen we je daarom dan ook stap voor stap mee, zodat je precies weet hoe jouw strandtas eigenlijk is gemaakt.

De juiste materialen
Het ontwerp van de tas staat vast en de productie kan beginnen. Voor het zover is, is het eerst zaak dat de juiste materialen worden gekozen. Niet alleen voor het uiterlijk van de tas, maar ook voor het praktische gedeelte. Wat belangrijk is voor een rieten tas, is dat deze waterdicht is. Tijdens het kiezen van de materialen is dit dus ook iets om rekening mee te houden. Meestal worden strandtassen gemaakt van stevig canvas of polyesterweefsel, dat bestand is tegen de zon, zand en water. Deze materialen zorgen ervoor dat de tas lang meegaat en je spullen veilig beschermt.

Snijden in de gewenste vorm
Nadat de duurzame materialen zijn gekozen, is het tijd om er een tas van te maken. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, maar wordt gedaan op basis van het ontwerp en patroon die voorafgaan is gemaakt. Dit kan, afhankelijk van het materiaal dat wordt gekozen, gebeuren door het uit te snijden, maar in het geval van een handgemaakte rieten tas, kan het ook zijn dat dit met de hand wordt gevlochten. Nadat dit is gedaan, worden de verschillende delen van de tas aan elkaar gemaakt, zodat er een tas ontstaat. Vervolgens worden ook de hengsels aan de tas gemaakt, zodat je deze gemakkelijk mee kunt nemen tijdens een dagje strand.

De coating
Uiteraard zijn de materialen in de basis waterafstotend. Toch is het belangrijk dat de tas wordt voorzien van een extra coating. Doordat verschillende delen aan elkaar zijn gemaakt, ontstaan er naden, waardoor het water, zand en andere troep eenvoudig naar binnen kan. Door een coating aan te brengen wordt de tas overigens niet alleen waterdicht, maar gaat deze ook langer mee en is de kans op verkleuring een stuk kleiner. Het voordeel is dat deze laag niet alleen aan de buitenkant wordt aangebracht, maar ook aan de binnenkant van de dag. Dit heeft als voordeel dat de tas ook aan de binnenkant eenvoudig schoon te maken is en je dus niet bang hoeft te zijn dat je na een dagje strand allemaal vlekken hebt.

Details
Een tas is niet compleet zonder details. Zo kan het zijn dat er naast de handvaten nog een rits moet worden aangebracht of dat er nog wat andere versiersels aan de tas worden gemaakt om de tas leuker te maken. Dit wordt pas gedaan op het moment dat de tas volledig klaar is en gebeurt in de meeste gevallen met de hand. Niet voor niets zijn echte strandtassen daarom ook redelijk aan de prijs.
bag-19126_1280.jpg

Gesloten