Batterijlader vraagje

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 33

Batterijlader vraagje

Goede morgen.
Bij het opladen van mijn AA batterij (2750 mAh - NiMH, 1.2 V AA Mignon) valt mij het volgende op. Nadat de melding "Full" kwam werd het volgende op de batterijlader weergegeven. Type batterij - aantal volt - hoeveelheid waarmee opgeladen wordt - 6001mAh - 100% (zie foto).
Mijn vraag is nu. Vanwaar die 6001mAh?
Bij het opladen van de AAA (1100mAh) zag ik ook al een veel hoger getal staan . Iets van 2700 geloof ik.
Wie geeft mij de verklaring?
Vriendelijke groeten. Pmud.
Bijlagen
Volt 1 (Groot).jpg

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.583

Re: Batterijlader vraagje

Wie geeft mij de verklaring?
Dat kun jij het beste doen, want jij hebt dat apparaat. Doe er een lege batterij in en kijk of de mAh-waarde begint op nul. Kijk vervolgens om het kwartier of de mAh-waarde in een constant tempo toeneemt tot een eindwaarde bereikt wordt, en tenslotte of de eindwaarde constant blijft. Ik ben benieuwd.

Berichten: 4.084

Re: Batterijlader vraagje

zo te zienben je 2 cllen aan ht laden? Dus dan zal de lading die het apparaat meet wel 2x zo groot zijn. en je laadt altijd een beetje over vanwege verliezen. maar test het inderdaad een keer uit.

Berichten: 33

Re: Batterijlader vraagje

Hoi Reaguurders.

jkien.... natuurlijk ga ik het zelf ook nog proberen uit te vogelen. Maar ik heb totaal geen verstand van stroom dus hoopte ik op dit specialistische forum al een antwoord te krijgen.
HansH.... 2 AA cellen van 2700mAh opladen en dan in dat gegevensveld 6001mAh zien staan vind ik wel erg veel. Ik had al is 8AA tegelijk opgeladen en daar stond volgens mij echt niet 24000 mAh in de gegevensvelden. Beter opletten moet ik misschien?

Maar goed. Ik ga een testje doen met 3 AAA batterijen van 1100mAh. Ze waren vol en heb ze er toen nog even in gedaan en gekeken bij verschillende percentages. Ze zijn een ietsje bijgevuld. Zie de foto's.

Nu ga ik ze leeg laten lopen en dan het oplaad proces proberen te volgen. Echter, het laden kan wel 14 uur gaan duren. Maar het eind resultaat zal zeker meer duidelijkheid gaan geven.

Groeten.
Bijlagen
100 (Groot).jpg
81 (Groot).jpg
61 (Groot).jpg
41 (Groot).jpg

Reageer