Handige links toelatingsproef arts-tandarts

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 8.614

Handige links toelatingsproef arts-tandarts

1. Algemeen

http://www.ond.vlaan...elatingsexamen/

Beschrijving: Officiële website van het toelatingsexamen arts & tandarts, onderhouden door de Vlaamse overheid. Bevat het examenreglement, leerstofoverzicht, modelvragen, uitslagen en antwoorden op veelgestelde vragen over o.a. voorbereiding, inschrijvingsgeld, gebruik van hulpmiddelen, bereikbaarheid van de examenlocatie, bekendmaking van de resultaten en inzage.

http://www.toelating...geneeskunde.be/

Beschrijving: Website van enkele studenten geneeskunde en ingenieurswetenschappen. Bevat o.a. een groot aantal modelvragen met (vaak uitgewerkte) oplossingen (o.a. van de jaren 1997, 2000, 2001, 2007 en 2008 en olympiadevragen), bestanden met tips voor de redeneerproef en de gesprekken arts-patiënt en een forum voor vragen. Vele vragen (vooral van de recentere jaren) zijn afkomstig van studenten die deelnamen aan het toelatingsexamen en achteraf één of meerdere vragen doorgaven. Daardoor zijn de kwaliteit en de correctheid van de vragen en de opgegeven antwoordmogelijkheden niet altijd te garanderen. De aankoop van een account kost 20 euro.

http://users.telenet...ating/index.htm (voorheen http://toelatingsexamen.110mb.com/ )

Beschrijving: Website van Leen Goyens, een studente tandheelkunde die een groot aantal modelvragen met (vaak uitgewerkte) oplossingen bevat (o.a. van de jaren 1997, 2000, 2001, 2002 en 2008). Vele vragen (vooral van de recentere jaren) zijn afkomstig van studenten die deelnamen aan het toelatingsexamen en achteraf één of meerdere vragen doorgaven. Daardoor zijn de kwaliteit en de correctheid van de vragen en de opgegeven antwoordmogelijkheden niet altijd te garanderen. Wel van een zeer goede kwaliteit is bijvoorbeeld het gedeelte over de redeneerproef.

http://www.ingangsex...geneeskunde.be/

Beschrijving: Website van Klaas Dewyle, student geneeskunde aan de VUB. De examenvragen wiskunde-natuurkunde-scheikunde-biologie van 1997, 2000 en 2001, met oplossingen. Ook extra oefeningen en algemene informatie, zoals adressen voor voorbereidende cursussen.

http://books.google.nl/books?id=rilTGGdFzGsC&pg=PA193&lpg=PA193&dq=toelatingsexamen+arts+tandarts+1999&source=bl&ots=vRMLkeE2hI&sig=4ZjKkXA6zN5yWC2nnUqGOiBQiA4&hl=nl&sa=X&ei=hkoiUO3PBeqS0QWVmIGoDQ&ved=0CFQQ6AEwAg#v=onepage&q=toelatingsexamen%20arts%20tandarts%201999&f=false

Beschrijving: google-booksversie van "Toelatingsexamen arts en tandarts, 1997-2008, kroniek over twaalf jaar bijkomende toelatingsvoorwaarde voor de opleidingen arts en tandarts in Vlaanderen".

Vertelt het hele verhaal over achtergrond en redenen, uitvoering, doelstellingen etc.

2. Biologie

http://www.vob-ond.be/Olympiades/Vlaamse%2...eeldvragen.html

Beschrijving: Voorbeeldvragen en antwoorden (geen uitwerking) van de Vlaamse Biologie Olympiade. Handig ter voorbereiding van het gedeelte biologie aangezien er soms vragen in voorkomen die ook op het toelatingsexamen gesteld worden.

3. Fysica

http://fys.kuleuven.be/vfo/

Beschrijving: Voorbeeldvragen en antwoorden (geen uitwerking) van de Vlaamse Fysica Olympiade. Handig ter voorbereiding van het gedeelte fysica aangezien er soms vragen in voorkomen die ook op het toelatingsexamen gesteld worden.

http://www.atheneumveurne.com/links/wetens...geneeskunde.htm

Beschrijving: Voorbeeldvragen en antwoorden (vaak met uitwerking) voor toegangsexamen arts/tandarts. Gesorteerd per onderwerp in .doc-formaat.

4. Chemie

5. Wiskunde

6. Redeneerproef

7. Stilleesproef

8. Gesprekken arts-patiënt
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Reageer