[natuurkunde] tomatenketchup en honing onder een uv (blacklight)lamp
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 3
tomatenketchup en honing onder een uv (blacklight)lamp
Hallo
Voor seminarie Wetenschappen zijn we bezig met een onderzoeksproject rond uv en hoe het komt dat bepaalde stoffen onder een blacklight oplichten. In ons practicum hebben we kunnen vaststellen dat honing en ketchup allebei oplichten maar ik kan op het internet nergens vinden hoe het komt dat deze producten oplichten. Dus heeft er hier toevallig iemand een idee hoe het komt dat deze oplichten of welk bestanddeel daar voor zorgt?
mvg denboens
Voor seminarie Wetenschappen zijn we bezig met een onderzoeksproject rond uv en hoe het komt dat bepaalde stoffen onder een blacklight oplichten. In ons practicum hebben we kunnen vaststellen dat honing en ketchup allebei oplichten maar ik kan op het internet nergens vinden hoe het komt dat deze producten oplichten. Dus heeft er hier toevallig iemand een idee hoe het komt dat deze oplichten of welk bestanddeel daar voor zorgt?
mvg denboens
- Berichten: 123
Re: tomatenketchup en honing onder een uv (blacklight)lamp
Er staat hier hoe het komt, dat stoffen onder UV licht oplichten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fluorescence
Welke specifieke stoffen daar in ketchup of honing voor zorgen weet ik niet.
(Bijen zien wel ultraviolet btw)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fluorescence
Welke specifieke stoffen daar in ketchup of honing voor zorgen weet ik niet.
(Bijen zien wel ultraviolet btw)
-
- Berichten: 3
Re: tomatenketchup en honing onder een uv (blacklight)lamp
Nou bedankt voor de moeite maar die site had ik ook al gevonden en de principes hier rond heb ik ook al gezien. Het is echt naar de specifieke stoffen dat ik op zoek ben, zoals dat het bij tonic de kinine is.