Kip moet doorgebakken worden omdat er bacteriën in zitten waar je redelijk ziek van kunt worden. Dit is hoofdzakelijk Salmonella Typhi maar ook Campylobacter jejuni. Deze behoren tot de Enterobacteriaceae (een familie van bacteriën waar je liefst niet in aanraking mee komt) Ze zijn over het algemeen niet dodelijk maar je kan er wel stevig van ziek worden. Het doorbakken is belangrijk omdat bijvoorbeeld Campylobacter jejuni optimaal kan delen bij temperatuur om en bij de 42°C.
Als je je vlees niet goed door bakt kan het zijn dat de kip in de kern nog relatief koud is (ongeveer 40°C) ten opzichte van de buitenste lagen en dan bestaat de kans dat de Campylobacter die mogelijk nog in de kern zit kan overleven en kan delen.
Doorbakken is de boodschap!
Laatste berichten
- 11:12 Het woord dat in alle talen bestaat 4
- 10:51 Dark Energy 9
- 09:47 massa 8
- 17:06 Verschil tussen 2 kansberekeningen 1
- 03 jun Ervaringen met "herontdekkingen" 41
- 02 jun EV laden met 8 vs 13 A 5
- 02 jun Casus uit de praktijk: positief test THC 62
- 31 mei staafje 7
- 31 mei Optellen/aftrekken van vectoren in 3D 4
- 31 mei Benodigd koppel berekenen 7
- 30 mei [wiskunde] is dit toegestaan 6
- 29 mei Zwaremetalenvergiftiging 4
- 29 mei Overdracht van DiBP ná vaatwasser 3
- 28 mei Optimalisatie. Hulp nodig 2
- 27 mei nulpunten 4
- 27 mei fourier afleiding 3
- 26 mei 2022 Tandarts Vraag 9 fysica 4
- 26 mei resonantiefrequentie massaveersysteem in vloeistof 56
- 25 mei Muziektopic 1853
- 25 mei Product 5
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas