Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Moderators: Michel Uphoff, Jan van de Velde

Berichten: 111

Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

16-Dec-2005

Bron; http://www.unknowncountry.com/news/?id=2297

Afbeelding

Er zijn grote gaten ontstaan in het Aards magnetisch veld boven de Atlantische oceaan en Antarctica, dit geeft mogelijk aan dat de Noord en de Zuidpool gereed zijn om te verwisselen van plaats tijdens een magnetische poolomslag.

Dit zal naar verwachting een periode geven van chaos wanneer de kompassen niet langer naar het Noorden wijzen, de migrerende dieren de verkeerde kant opgaan en satellieten zullen verbranden door de sterke toename van zonnestraling. Er zijn al voorbeelden geweest van migrerende vogels die terecht kwamen in voor hun vreemde plekken ver verwijderd van hun normale bestemmingen.

De snelheid waarmee de verandering plaatsvindt heeft zelfs de wetenschappers verbaast.

In de Sunday Times van Londen van 13 Januari schreef Jonathan Leake dat de Deense Orsted satelliet als eerste de gaten detecteerde. De Aards magnetische velden worden opgewekt door stromingen van gesmolten ijzer welke rondom de solide ijzeren kern stromen. Soms ontstaan er enorme gaten in het vloeibare metaal en dit kan het magnetische veld daarboven veranderen of soms zelfs doen omkeren. Andy Jackson die een specialist is in geomagnetisme zegt, “het is normaal dat dat soort omslagen elke 500.000 jaar plaatsvindt, maar het is inmiddels al zo’n 750.000 jaar geleden dat de laatste omslag heeft plaatsgevonden. Dus we zijn dik over tijd.

De magnetosfeer beschermd de Aarde tegen teveel gevaarlijke Zonnestraling die anders alles op het oppervlak zou steriliseren. Daar het magnetisch veld niet zal verdwijnen kan het zwakker worden tijdens het omschakelen van de polen. Als resultaat daarvan ontstaat een toename in stralingsterkte en zal de kans op kanker toenemen, graanvelden doen inkrimpen en migrerende dieren verwarren.

Hebben jullie wel eens stilgestaan bij de gevolgen van zo'n poolomslag en hoe lang het zou kunnen duren eer wij en de dieren zich hieraan weer hebben aangepast?En hebben o.a. poolomslagen en andere Aardse gebeurtenissen die in het verleden chaos creëerden soms geleid tot de legenden die we nu overal aantreffen?
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.Lou Baldin.

Berichten: 249

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Legenden?

Hans kan je daar een paar voorbeelden van geven?

Gebruikersavatar
Berichten: 391

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Houdt de pool! Magnetische noordpool op de vlucht!

Na ongeveer 400 jaar van relatieve stabiliteit is de magnetische noordpool aan de wandel gegaan. Het noorden van het kompas is de laatste 100 jaar ongeveer 1.100 km verplaatst, weg uit de Noordelijke IJszee en richting Noord-Canada. Als de pool zijn huidige snelheid aanhoudt zal die over 50 jaar in Siberië liggen.

Wanneer dat gebeurt, zal Alaska zijn beroemde en spectaculaire noorderlicht kunnen verliezen. Daar staat tegenover dat in Noord-Azië en Europa het poollicht een stuk aan kracht zal toenemen. De beweging van de pool staat volgens wetenschappers van de Oregon State University los van het feit dat het magnetisch veld van de aarde aan een omkering bezig zou kunnen zijn.  

De totale kracht van het magnetisch veld is de laatste jaren immers met 10% afgenomen. Men heeft berekend dat de laatste magnetische omkering 780.000 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De periodieke omkeringen zijn het resultaat van veranderingen in de buitenkern van de aarde. Vloeibaar ijzer in de kern genereert het magnetisch veld. De omzwervingen van de magnetische noordpool vormen wellicht een bestaande, natuurlijke cyclus los van een volledige omkering.
http://www.astrostart.nl/nieuws.php?subact..._from=&ucat=75&

http://www.telegraaf.nl/buitenland/article...0038551.ece?rss

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ompoling

Voorlopig nog geen reden tot paniek maar ik blijf de ontwikkelingen wel volgen, het is overigens wel makelijk om de link met 2012 te leggen.
Kite high or stay low!

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.298

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Afbeelding

Zo'n mooie regelmatige magneet is de aarde trouwens toch al niet. Alles kolkt en klotst binnenin. Dus dat dat af en toe eens omslaat lijkt me zo op het eerste gezicht niet vreemd. :roll:

http://www.wetenschapsforum.nl/invision/in...ghlight=ompolen
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 391

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Zou de versnelde verschuiving van het magnetisch pool gebied samenhangen met het afnemen van het aardmagnetische veld?

Zou het afnemen van het magnetische veld samenhangen met de toename van kanker?
Mensen die regelmatig vliegen, lopen een verhoogd risico op kanker, volgens een Amerikaans rapport. Een onderzoek onder stewardessen in Amerika laat zien dat het aantal borstkankergevallen 30% hoger lag, dan viel te verwachten. Men denkt dat kosmische straling, die vliegtuigen treft, de oorzaak hiervan is. Omdat vliegtuigen regelmatig boven de wolken vliegen is de bescherming tegen kosmische straling sterk gereduceerd. Zonneactiviteit is een factor die de hoeveelheid straling in in vliegtuigen sterk beïnvloedt. Vorig jaar was er een piek in zonneactiviteit, welke een 11-jarige cyclus vertoont. De zonnevlammen kunnen een dosis die je normaal in één jaar krijgt, in slechts één lange-afstandsvlucht over het poolgebied, overbrengen. Instanties zeggen, dat vliegtuigpersoneel in één jaar aan een hogere dosis blootgesteld kunnen worden, dan arbeiders in de nucleaire industrie.
http://www.dossierx.nl/index.php/content/view/301/28/
Stel, de kracht van het magneetveld blijft afnemen, wat zijn dan de gevolgen?  

Opgenoorth: "Hoe zwakker het magneetveld wordt, hoe meer kosmische straling de Aarde kan bereiken. Al die elektronen en protonen in de hogere atmosfeer kunnen indirect via elektriciteitsdraden, metalen pijpleidingen en spoorrails op aarde inductiestromen opwekken, waardoor uiteindelijk transformatorhuisjes kapotslaan. Dat is in de VS en in Zweden al eens gebeurd. Het zogenaamde "space weather" heeft in 1989 het Canadese stroomnet al eens lamgelegd, waardoor zes miljoen huishoudens negen uur zonder stroom zaten.''
http://www.dossierx.nl/index.php/content/view/301/28/

Je wilt je toch niet voorstellen dat ons totalle stroomnetwerk voor langere tijd uitvalt, de ramp zou niet te overzien zijn.

Ik denk dat mensen die nog van de natuur leven de grootste kans op overleven hebben.
Kite high or stay low!

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Als ik het zo lees kan het idd na verloop van tijd erge gevolgen hebben, m'n eerste reactie was: Ik zet m'n tv wel op z'n kop als de polen zich draaien, maar als ik het zo lees zijn er heel wat meer negatieve effecten aan verbonden :roll: Eigenlijk wel vreemd dat voor alle negatieve effecten op aarde wel iets om dat negatieve effect op te vangen, en ook vreemd dat die zaken de laatste jaren plots allemaal verdwijnen (kijk maar naar de opmerkingen van het broeikaseffect, de opmerking van de polen die verschuiving). Mss overinterpreteren we deze zaken wel ? :P

Gebruikersavatar
Berichten: 391

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Ik heb wel gelezen dat deze veranderingen niet alleen op aarde zijn maar ook in omliggende planeten.Wie weet daar meervan?

De zon maakt ook cyclussen door met o.a. poolkantelingen.

Mocht er nu iets gebeuren dan word de wetenschap onze dood.

In mijn berevelletje heb ik een grotere kans op overleving.

Nu ben ik oud-commando en weet dondersgoed wat survivalen is In steddelijk gebied geld het recht van de sterkste en zal kannibalisme hoogtij voeren........of draaf ik nu een beetje door!!!

Alles kan en een voorbereid mens telt voor minimaal 2
Kite high or stay low!

Berichten: 111

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

CloudedHeaven schreef:Legenden?

Hans kan je daar een paar voorbeelden van geven?
CloudedHeaven,

Ëen bekende is b.v. de zondvloed,

Er zijn verbijsterende overeenkomsten onder de mythen in diverse landen van de wereld, zoals bijvoorbeeld beschrijvingen van een enorme overstroming ( zondvloed ).In het bijzonder onder de 130 Amerikaanse indianenstammen is er niet één die wel een mythe heeft over een grote overstroming.

Ook in de mythen van China, Laos, Thailand, Japan, Australië, Griekenland, India, and Egypte, etc. wordt een verschrikkelijke overstroming vermeld.

Ik denk niet dat de zondvloed iets te maken heeft met een Magnetische Poolomslag want dan was dat bekend.

Een andere is de voorspelling van de Maya’s.

De Maya’s hadden enorm veel kennis van de Zon en planeten ( hoe zijn ze aan die kennis gekomen vraag je je af? ) en waren o.a. op de hoogte van de cyclus van de Zonnevlekken, het omkeren van het magnetische veld van de Zon.

Een voorspelling van de Maya’s houd in dat zich aan het einde van de vierde of vijfde cyclus (zoals hun een bepaalde periode aanduiden) zich een omslag zal voordoen van het Aards magnetisch veld.

En weer komt 2012 in beeld.

Op de volgende site vind je veel info over mythen en legenden.

http://www.meta-religion.com/World_Religio...t_religions.htm
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.Lou Baldin.

Berichten: 111

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Jan van de Velde schreef:Afbeelding

Zo'n mooie regelmatige magneet is de aarde trouwens toch al niet. Alles kolkt en klotst binnenin. Dus dat dat af en toe eens omslaat lijkt me zo op het eerste gezicht niet vreemd.
Mooi en indrukwekkend plaatje Jan,

Even over jou terechte onderstaande verwijzing. Als ik had geweten dat er al een topic over was had ik de mijne niet gestart.

Ik moet toch eens beter controleren of er al zo'n topic is maar dat valt niet altijd mee.

http://www.wetenschapsforum.nl/invision/in...ghlight=ompolen[/quote]
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.Lou Baldin.

Gebruikersavatar
Berichten: 391

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Afbeelding

Magnetische veldlijnen rond de aarde tijdens een periode van rust en tijdens een ompoling. De veldlijnen raken dan in elkaar verstrikt en vormen polen op allerlei plaatsen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ompoling
Kite high or stay low!

Berichten: 176

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Zou het afnemen van het magnetische veld samenhangen met de toename van kanker?
waarschijnlijk ligt oorzaak van de toename van kanker met name in het feit dat de mensheid steeds ouder wordt waardoor de kans dus groter wordt dat er een defect ontstaat in onze cellen die daardoor zichzelf blijven delen.

ben zelf geen bioloog dus correct me if i'm wrong

met vriendelijke groet

gijs brouwers

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.298

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

HansJ schreef:
Als ik had geweten dat er al een topic over was had ik de mijne niet gestart.  

Ik moet toch eens beter controleren of er al zo'n topic is maar dat valt niet altijd mee.
Nee, dat valt zeker niet altijd mee. En dat heeft twee oorzaken:

1e Iemand die een topic start heeft bepaalde kreten in zijn hoofd (polen omslaan of zo), zet zoiets in de zoeker.

De starter van de vorige topic over hetzelfde onderwerp dacht echter eerder aan "ompolen" en iedereen is die kreet blijven gebruiken.

No easy hits.......

2e: een zeer groot aantal typefouten en andre slordigheden in berichten maakt de kans op hits alleen maar kleiner.

Gelukkig hebben we nog moderatoren die dingen zo nu en dan samen kunnen voegen. :roll:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 391

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Zou het afnemen van het magnetische veld samenhangen met de toename van kanker?
waarschijnlijk ligt oorzaak van de toename van kanker met name in het feit dat de mensheid steeds ouder wordt waardoor de kans dus groter wordt dat er een defect ontstaat in onze cellen die daardoor zichzelf blijven delen.

ben zelf geen bioloog dus correct me if i'm wrong

met vriendelijke groet

gijs brouwers
Ik heb de statistieken er eens bij gezocht en inderdaad zijn verreweg de meeste nieuwe kanker(69.000/jaar) gevallen ouder dan 60.

Slechte eetgewoontes te weinig beweging en natuurlijk roken heben daar een belangrijke bijdrage bij.
Kite high or stay low!

Gebruikersavatar
Berichten: 220

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Wat ik heb gehoord is dat we het zeker kunnen verwachten, en er zal ook veel chaos zijn, maar de mensheid moet het wel kunnen overleven. Als ik discovery channel mag geloven...

Gebruikersavatar
Berichten: 391

Re: Magnetische polen gereed om van plaats te verwisselen?

Wat ik heb gehoord is dat we het zeker kunnen verwachten, en er zal ook veel chaos zijn, maar de mensheid moet het wel kunnen overleven. Als ik discovery channel mag geloven...
Hoe primitiever je leeft des te beter je overlevingskans, denk ik.
Kite high or stay low!

Reageer