Agar-poeder

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1

Agar-poeder

Ik heb een vraag over Agar-poeder.
Ons pws gaat over bacteriegroei in de mond.
We hebben op een gegeven moment bacteriën opgekweekt met agar poeder.
 
Mijn vraag is nu:
Waarom wordt het gekozen voor Agar? En niet voor een andere stof?
Wat heeft agar voor (een) eigenschap(pen) dat het gebruikt wordt?
 
M.v.g H.Bloemert

Berichten: 247

Re: Agar-poeder

Wikipedia geeft hierover wel een heldere uitleg: http://en.wikipedia.org/wiki/Agar#Microbiology
Waarschijnlijk zou je in plaats van agar best wel iets anders kunnen gebruiken, echter een groot voordeel van agar is dat het stabiel blijft en niet wordt verteerd door bacteriën. Maar heb je een andere "gel" en de juiste voedingstoffen dan zou ik geen reden weten waarom dat niet zou werken.

Gebruikersavatar
Berichten: 3.963

Re: Agar-poeder

Opmerking moderator

Verplaatst naar het vakforum voor microbiologie.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

Reageer