salmonella En gefermenteerd voedsel

Moderator: anusthesist

Reageer
Berichten: 126

salmonella En gefermenteerd voedsel

Ik vroeg me af hoe het scheiden van de goede bacterien gaat en salmonella bacterien met fermenteren.Ik lees overal dat doormiddel van zout en zuur de goede van de slechte bacterien worden gescheiden..Mijn vraag is dus nadat ik heb gegoogled dat de salmonella ook tegen zuur bestand is en hoe deze bacterien dan gedood word.Dit naar aanleiding dat ik zelf bloemkool heb gefermenteerd met zout zo n25 gram per liter en zuur heb laten worden zo n ph 5 / 4.5.Ik dit als een soort probiotica wilden gebruiken en iedere dag iets van 50ml per dag zou nemen.Nu ofdat ik er best wel pijn in mijn buik van krijg begon ik me af te vragen of ik hier wel helemaal goed aan heb gedaan .Ook kreeg ik wat meer last van van verkoudheid en hoest.Ik dacht zelf misch dat het zou kunnen liggen aan de hoeveelheid zout dat niet goed is voor de nieren aangezien ik ook wel es iets meer nam als 50ml.Dus mijn vraag vandaar zou dit salmonella kunnen zijn en hoe doden ze die met fermenteren .bij voorbaat dank vrg vincent

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 11.526

Re: salmonella En gefermenteerd voedsel

Zonder analyse kun je niet echt bepalen welke bacterien er groeien, en die zouden best pathogeen kunnen zijn, salmonella of iets anders. 
 
Het lijkt me eergelijkgezegd bijzonder onverstandig om bacterien te laten groeien en die te consumeren als je niet beschikt over apparatuur om te zien wat er precies groeit. Het hoeft zeker geen salmomella te zijn, maar er zijn genoeg bacterien die onder diverse condities groeien en potentieel pathogeen zijn. Waarom je die zou willen innemen is me verder een raadsel, maar ik zou ermee oppassen. 
Victory through technology

Berichten: 126

Re: salmonella En gefermenteerd voedsel

Ja omdat gefermeteerd vodsel gezond schijnt te zijn

Gebruikersavatar
Berichten: 961

Re: salmonella En gefermenteerd voedsel

Het is inderdaad onverstandig om zelf zonder specifieke kennis te 'knutselen' met bacteriën, wat je vervolgens ongecontroleerd inneemt. Mocht je er eventuele klachten aan overhouden, dan raad ik je aan om een arts te raadplegen. 
"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."

Henri A. Termeer (1946-2017)

Gebruikersavatar
Berichten: 248

Re: salmonella En gefermenteerd voedsel

In sommige restaurants dienen ze gefermenteerde groenten op. Dit doen ze door  het vocht dat in yoghurt potjes zit  samen te voegen met (gekookte) groenten en in een plastiekzakje en een aantal dagen te laten fermenteren. Het is een Aziatische gewoonte.
 
Er zijn 2 jaar geleden een aantal mensen ziek geworden door gefermenteerde groenten te eten in sterrenrestaurant.
 
Ik heb het zelf nooit geprobeerd.
one day you will know

Berichten: 126

Re: salmonella En gefermenteerd voedsel

Oke bedankt voor jullie reacties.Maar ik weet nog steeds niet hoe het komt dat het vroeger heel normaal was om te fermenteren en waarom de slechte bacterien zoals salmonellen en andere slechten dood zouden gaan.Is het het zout waar ze niet tegen kunnen want de slechte kunnen immers ook tegen lage ph omdat dat ook in het maagzuur zit.Het fermenteren is immers ook berust op de melkzuurbacterien die al aanwezig zijn op de groente van bloemkool en dergelijke bv ook zuurkool.Ook staan er genoeg filmpjes op you tube hoe te bereiden van voedsel.Natuurlijk ook omdat ze vroeger geen ijskast hadden waren ze genoodzaakt om te fermenteren,maar het is wel een feit dat we niet zonder bacterien kunnen en we deze steeds minder vaak binnen krijgen omdat we al ons voedsel bijna verhitten tegenwoordig .Zie dit filmpje https://youtu.be/A5SwyOXOkB0 Bv van deze proffessor.Ik ben het er natuurlijk wel mee eens dat zonder de goede kennis het niet verstandig is om te experimenteren vandaar dat ik eerst mijn kennis hier over wil uitbreiden.

Reageer