Kip moet doorgebakken worden omdat er bacteriën in zitten waar je redelijk ziek van kunt worden. Dit is hoofdzakelijk Salmonella Typhi maar ook Campylobacter jejuni. Deze behoren tot de Enterobacteriaceae (een familie van bacteriën waar je liefst niet in aanraking mee komt) Ze zijn over het algemeen niet dodelijk maar je kan er wel stevig van ziek worden. Het doorbakken is belangrijk omdat bijvoorbeeld Campylobacter jejuni optimaal kan delen bij temperatuur om en bij de 42°C.
Als je je vlees niet goed door bakt kan het zijn dat de kip in de kern nog relatief koud is (ongeveer 40°C) ten opzichte van de buitenste lagen en dan bestaat de kans dat de Campylobacter die mogelijk nog in de kern zit kan overleven en kan delen.
Doorbakken is de boodschap!
Laatste berichten
- 22:08 wig 11
- 21:37 speciale rel. theorie 12
- 21:22 [scheikunde] vraag Chemie - wat is de oplossing? 11
- 20:14 Aardlek-schakelaar 2
- 15:56 Programmeren met vectoren 6
- 14:53 Straatklok loopt 5 minuten voor 12
- 25 apr Gravity and gravitation 4
- 25 apr Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 10
- 25 apr Vogels in de stad zijn goede klussers 2
- 25 apr Rood laserlicht 3
- 25 apr Herleiden afmetingen vanaf een foto 21
- 25 apr [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 3
- 25 apr do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 25 apr geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 25 apr [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 25 apr 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas