Het woord dat in alle talen bestaat

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.371

Het woord dat in alle talen bestaat

Volgens schattingen hebben gedurende de tijd dat de mensheid op de aarde bestaat ongeveer 31.000 talen bestaan, waarvan op dit moment nog iets meer dan 7100 gesproken worden. Vanwege het feit dat sommige talen door weinigen werden gesproken of simpelweg verdwenen of onderdrukt zijn, zoals bijvoorbeeld een aantal talen gesproken door de oorspronkelijke bevolking van Amerika, blijft het aantal gesproken talen dalen.

Azië kent nog bijna 3000 gesproken talen, Afrika zo'n 2144, de Amerika's 1061 en het Pacifisch gebied 1313. In Europa wordt het kleinste aantal talen gesproken, namelijk 287.

De talen verschillen onderling in grote mate en het is vrijwel onmogelijk om een woord of een aantal woorden te vinden dat in alle talen hetzelfde klinkt. Er is slechts één woord dat in alle menselijke talen hetzelfde klinkt en dat is ‘huh’. Volgens Mark Dingemanse, Francisco Torreira en Nick Enfield van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen is het waarschijnlijk een universeel woord.

Lees verder:
https://thelanguagenerds.com/2019/this- ... -research/
https://thelanguagenerds.com/2019/5-wor ... -language/
https://www.bubblestranslation.com/the- ... -language/
https://markdingemanse.net/research
https://markdingemanse.net/elpaco/
Contra principia negantem disputari non potest.

Reageer